Apeks: Bus Plus uvodi finansijski red u javni prevoz

Srbija, Beograd / 15/08/2013 15:19h

Povodom izjave Aleksandra Jovičića, predsednika odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda, u kojoj on negira dosadašnje rezultate uvođenja sistema BusPlus, iz kompanije "Apex Solution Technology", koja implementira ovaj sistem, pozivaju sve da se bliže upoznaju sa radom Bus Plusa.

Apeks: Bus Plus uvodi finansijski red u javni prevoz - Razumemo brigu gospodina Jovičića i delimo mišljenje da je od najvećeg značaja da građani budu informisani o tome kako se raspolaže novcem koji oni odvajaju za javni prevoz. Spremni smo da na uvid pružimo sva dokumenta i informacije neophodne za istinsko razumevanje uloge Apexa u javnom prevozu Beograda, njegovih nadležnosti, svega što Apex pruža za nadoknadu od 8,53 odsto, kao i koristi koje Beograd i njegovi građani imaju od uvođenja sistema BusPlus. Kao kreatori i implementatori sistema na koji smo veoma ponosni, pozivamo gospodina Jovičića, kao i sve druge odgovorne i nadležne organe da se sa radom kompanije i sistema BusPlus bliže upoznaju, piše u saopštenju.

 

Dalje se navodi da Bus Plus sistem nije uveden samo iz razloga povećanja prodaje karata, već da bi uveo finansijski red u sistem javnog prevoza i osavremenio naplatu i prodaju karata.

 

- U Beogradu danas ne postoji crno tržište karata, a umesto papirnih markica koje su svakog meseca štampane u različitim bojama, danas se koriste plastične karte. Nekada je bilo 26 prodajnih mesta, danas ima više od 2000. Ugradili smo više od 8000 validatora, driver panela i obezbedili više od 100 različitih izveštaja potrebnih za dalje unapređenje javnog prevoza u Beogradu. Danas se možete precizno informisati kada dolazi prevoz, tačno se zna gde je svaki autobus, tramvaj, trolebus, kada je koji vozač krenuo i da li je ispoštovao broj radnih sati. Takođe, precizno se zna koliko je prevezao svaki autoprevoznik i koliko novca za to treba da dobiju iz gradske kase. Tako su racionalizovani troškovi i smanjeni u prvih godinu dana za 8 miliona evra, kaže se u saopštenju.

 

Apex dalje navodi da po ugovoru sa Gradom Beogradom ta kompanija treba da zaposli 200 kontrolora.

 

- Mi u ovom trenutku zapošljavamo 270 kontrolora, a ukupno imamo blizu 370 radnika. Ne postoji nijedna stavka ugovora koju kompanija Apex ne ispunjava. Za manje prihode su odgovorni samo oni sugrađani koji koriste prevoz a ne plaćaju ga, čime se svi oni koji poštuju red i zakon stavljaju u neravnopravni položaj, kažu u Apexu.

Izvor:

www.blic.rs

 Odštampaj
četvrtak, 15. avgust, 2013.
Komentari
comments powered by Disqus